Стил

Блог вести

 • Стил 25.06.2021 15:28

  Црквата во Демре ја крие тајната за животот и смртта на Св. Никола

  Некогаш познат како античкиот град Мира, денеска именуван како Демре, е град кој е едно од светите места за православните христијани и римокатолиците, но оттука потекнува и  и историската инспирација за митот за  Дедо Мраз.

 • Стил 24.06.2021 15:29

  Рафтинг авантура на кањонот Копрулу

  Ако сте веќе во Анталија, популарната туристичка рута за ова лето, можете да го збогатите задоволството од патувањето со посета на реката Копрулу, која мешајќи ги тиркизната и зелената боја, одблеснува со раскошен сјај.  Спектакуларниот кањон Копрулу е заштитено подрачје и простор кој е прогласен

 • Стил 24.06.2021 12:03

  Античкиот град Перга

  На само два километри оддалеченост од автопатот кој води кон една од главните туристички зони во Турција, регионот Анталија-Аланија, каде се распослани едни од најатрактивните ресорти, се наоѓа прекрасниот антички град Перга.

 • Стил 23.06.2021 10:53

  Волшебните пристаништата и марини во регионот на Анталија

  Покрај раскошот на тиркизното море, природните пејсажи, разновидните бои на овошјето и зеленчукот, шаренилото на традиционалните ракотворби и привлечноста на медитеранската архитектура, реонот на Анталија надалеку е познат по пристаништата и марините кои зрачат со убавина и кои се архитектонски с

 • Стил 31.05.2021 12:13

  Пролетно уредување на домот

  Пролетта е идеално време за освежување на домот. Со доаѓањето на потоплите денови, многумина се одлучуваат за поголеми реновирања, како што е замената на керамички плочки.

 • Стил 05.05.2021 12:18

  Црниот турмалин- најбогатиот минерал на планетава е симбол на мистика и сила

  Црниот турмалин е познат преку 1400 години и спаѓа во најбогатите и најмоќните кристали на земјава. Сепак првите записи за него датираат од 1524 година. 95% од групата турмалини му припаѓаат на црниот турмалин.

 • Стил 27.04.2021 10:12

  Тигрово око- камен заштитник на успехот и благосостојбата

  Низ историјата каменот тигрово око  бил прочуен како еден од најмоќните талисмани. Го носеле за заштита од зарек, проклетства, лоша среќа и сите видови зла.

 • Стил 20.04.2021 16:40

  Сончев камен-кристал на оптимизмот и изобилството

  Неговите моќи се одамна препознати и ценети. На старите Викинзи им служел како компас за навигација во текот на пловидбата. Во Индија служел како помош за ослободување од негативни сили.

 • Стил 15.04.2021 19:39

  Тиркиз-кристал што го подобрува здравјето и привлекува богатство

  Кристалите од дамнина се познати по природната убавина, но  и по моќното  делување на човечкото здравје. Во времето кога не постоела денешната форма на медицина, кристалите имале голема исцелителна улога.

 • Стил 09.04.2021 10:38

  Малахит- камен на надежта и вербата

  Малахитот е познат од дамнина, кога е откриен во планините на јужен Иран, во познатите рудници на царот Соломон. Името на малахитот најверојатно доаѓа од грчкиот збор „малакос“, што значи мек, токму поради слабата цврстина.

Pages