Стил

Блог вести

 • Стил 06.04.2021 10:27

  Скриените богатства на Едрене

  Најголемиот град во северозападниот дел на Турција, сместен во долината на Тракија, каде се слеваат три реки создавајќи живописен пејсаж, поради близината на гранците со Грција и Бугарија, воедно е и главен транзитен центар на Источната Траса.

 • Стил 05.04.2021 11:47

  Непроценливото богатство на Истанбул

  Неброено многу посетители низ вековите останале восхитени од убавината на Истанбул, каде слој по слој пред посетителите се отвора историјата.

 • Стил 02.04.2021 13:41

  Опојната магија на ориентот

  Ориентот од секогаш бил инспирација за поетите и за патеписците, магичен простор кој го опевале во своите дела. Истанбул, како круна и симбол на точката на која се спојуваат истокот и западот, восхитува и зрачи со својата бесмртност и вечност.

 • Стил 01.04.2021 13:41

  Величествениот зелен скапоцен камен- смарагдот е симбол на среќа, богатство и духовност

  Смарагдот е вид минерал со висока природна чистота заради големата присутност на хром во хемискиот состав. Тој не е толку привлечен во природен облик, но кога е обработен со правилен рез, е исклучително заводлив и отмен.

 • Стил 08.03.2021 17:18

  Карнеол- камен кој ја стимулира енергијата и виталноста

  Карнеолот е мал прозрачен камен, често измазнет од вода, во портокалова, розова, црвена и кафена боја. Најмногу го има во Индија, Велика Британија, Чешка, Словачка, Перу, Исланд и Романија.

 • Стил 23.02.2021 17:47

  Совети за одгледување здраво и бујно цвеќе

  Малкумина знаат дека рицинусовото масло е многу благотворно за бујни цвеќиња. Едно лажиче рицинус се меша со 1 л вода –одстоена неколку денови. Веднаш по доброто мешање се полеваат билките.

 • Стил 18.02.2021 17:15

  Мали промени во станот со големи ефекти

  Еве неколку идеи за уредување кои потполно може да го променат дизајнот во домот. Една од најдобрите промени е бојосување на ѕидот можеби во контрастна и свежа боја или мирни тонови во зависност од тоа за што ви служи просторијата.

 • Стил 17.02.2021 15:37

  Што е успех и како се доживуваме себе си

  Успехот е многу индивидуална перцепција за животот и комуникацијата со сѐ околу нас, па и со самите себе си . Успех е ако самите сме задоволни со својата состојба на умот. Менталната состојба на поединецот често пати е појдовна точка за остварување на сите други животни успеси и

 • Стил 16.02.2021 17:03

  Зошто дарувањето е важен чин во нашиот живот

  Со подароците настојуваме да го отвориме своето срце, да ги развеселиме драгите луѓе, а посебните моменти и пригоди да ги направиме уште поубави со наградување на одредени личности. Подароците имаат длабока смисла, ги потенцираат емоциите и благодарноста.

 • Стил 28.01.2021 15:51

  Кои ткаенини се штетни за нашата кожа?

  Пазарот е преплавен од ефтини производи од текстил и може да се најде се и сешто, но, за каков состав се работи дали е синтетика, или природен материјал, што се содржи, дали има алергенси, иритирачки супстанци штетни за нашето здравје, некои за кожата, некои за дишењето.

Pages