Здравје

Блог вести

 • Здравје 23.03.2022 16:36

  Зошто е потребно да пиеме јогурт?

  Јогуртот е помеѓу најпопуларните пијалаци во нашиот регион, но и во светски рамки и тоа не е случајно. Покрај специфичниот, уникатен вкус, јогуртот го освојува пазарот и со својата нутритивност, а во летните жешки денови со својот потенцијал да освежува.

 • Здравје 15.03.2022 17:22

  Предлози за здрава вечера во доцните часови

  Ако за вас вечерата е задолжителна, еве  што точно може да се користи во вечерните часови, за да  не се предизвикаат проблеми на вашето тело, туку дури и да се губат телесната тежина?

 • Здравје 13.03.2022 16:41

  Претераното седење негативно влијае на нашето здравје

  Седењето на работните места е со часови, односно се станува само кога е неопходно, да се отиде до тоалет, пауза за кафе или храна и толку. Останатиот дел од денот се поминува на столчето.

 • Здравје 10.03.2022 19:09

  Совети за здрава исхрана кога е студено

  Главоболка, несоница, умор, депресија и намалена концентрација се знаци дека времето влиае на нас. Доколку сакате да го зајакнете имунитетот, збогатете ја исхраната со витамински намирници како што се чаеви, сокови, мед, супи …

 • Здравје 10.03.2022 10:46

  Значењето на постот

  Во тек се Велигденските пости, период кој и претходи на главната прослава во христијанството, Воскресението Христово. Тоа е период на прочистување, размислување и духовност.

 • Здравје 21.02.2022 11:07

  Како користењето на мобилните телефони влијае врз нас?

  Во сферата на мобилната индустрија денеска непрекинато се воведуваат технолошки новитети што ќе се усовршуваат и во иднина, со цел секојдневно подобрување на начинот на комуникација помеѓу луѓето.

 • Здравје 14.02.2022 11:40

  Правилно конзумирање на брокула

  Брокулата се смета за еден од најздравите зеленчуци, но само доколку се подготви на правилен начин. Најчестиот начин на подготовка- варењето, ги уништува здравите витамини.

 • Здравје 17.01.2022 14:12

  Индиските ореви- богат извор на значајни нутриенти

  Индиските ореви се јаткасти плодови со облик кој потсетува на грав.Тие се особено богат растителен хранлив извор на низа значајни нутриенти.

  Нивното продуцирање оди доста тешко, доаѓаат од навистина далечни места, па затоа имаат и висока цена на чинење.

 • Здравје 27.12.2021 10:55

  Правилно конзумирање на брокула

  Брокулата се смета за еден од најздравите зеленчуци, но само доколку се подготви на правилен начин. Најчестиот начин на подготовка - варењето - ги уништува здравите витамини.

 • Здравје 23.12.2021 11:18

  Зошто се будите неколку минути пред вашиот аларм?

  Одвреме- навреме доаѓаат и утрата кога на волшебен начин се будите самите без аларм. Вашето тело самото станува без да го слушнете досадниот звук за будење.

Pages